K Caterhamu se přidává první ruský partner: petrochemický gigant Sibur

Caterham dnes oznámil jméno prvního z velkých sponzorů, které s sebou do týmu přitáhl Vitalij Petrov, jenž letos bude závodit místo Jarna Trulliho.

Sibur je největší petrochemickou společností v Rusku a ve střední Evropě, patří k nejrychleji roustoucím firmám na světě (vyváží 40 - 45 % své produkce) a loni dosáhla třetího nejvyššího zisku (EBITDA) v tomto odvětví.

Společnost Petrova podporovala již u Lotusu, nyní s ním přechází k jeho novému zaměstnavateli - Caterhamu F1. Její loga se v průběhu sezóny budou objevovat na vozech CT01 a na závodních kombinézách ruského pilota.

Tony Fernandes příchod nového sponzora komentuje slovy: "Jsme potěšeni tím, že do svého týmu můžeme přivítat Sibur a pomoci jim ve Formuli 1 rozvíjet jejich vztah s Vitalijem a nyní i s týmem Caterham F1.

Formule 1 je vskutku globálním sportem a investice Siburu do našeho sportu je dokladem hodnoty, kterou může F1 poskytnout jak na národní, tak i na mezinárodní úrovni. Těšíme se tedy na užší spolupráci s panem Konovem a jeho týmem v Siburu, abychom jim pomohli uvědomit si maximální užitek plynoucí z tohoto partnerství."

Výkonný ředitel Siburu Dmitrij Konov dodává: "Jsem moc rád, že kariéra Vitalije ve Formuli 1 pokračuje v tak vzrušující nové roli v Caterhamu F1. Vitalij pro nás i pro všechny Rusy sehrává velmi důležitou úlohu. Formule 1 spojuje špičkovou technologii a nejvyšší úroveň soutěžení, což jsou pojmy, kterým Sibur velmi dobře rozumí.

Všichni chápeme, jak obrovskou výzvou je uspět v tak intenzivním prostředí a udržet si mistrovství za těchto podmínek a přitom být vždy na samotné špici technického pokroku. Proto jsme rádi, že můžeme Vitalijovi a týmu Caterham F1 poskytnout naši podporu. Je pro nás skutečným potěšením pokračovat v našem partnerství v roce 2012, kdy je Rusko i díky Petrovovi o další krok blíže Formuli 1."


Loni se Sibur vyjímal na bočnicových panelech Renaultu R31
(foto: Lotus Renault GP)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy