Domenicali zklamán tím, že v F1 není italský jezdec

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Stefano Domenicali dal najevo své zklamání nad tím, že v F1 momentálně není žádný italský jezdec. Posledním Italem v poli byl Jarno Trulli, který jezdil v Caterhamu s Heikim Kovalainenem.

V pátek však bylo oznámeno, že Trulliho u Caterhamu nahradí Rus Vitaly Petrov (psali jsme zde), po 42 letech tak poprvé nastane situace, kdy ve startovním poli nebude žádný Ital.

"Jsem smutný z toho, že po tolika letech ve startovním poli MS Formule 1 nebude žádný Ital," řekl Domenicali, který začal svoji kariéru jako závodní šéf v Mugellu. "Říkám to jako osoba působící v tomto sportu a z osobního pohledu na Jarna, který měl jen ve strašně málo příležitostech auto, které bylo schopné ukázat jeho talent."

"Takže mu do budoucnosti přeji všechno nejlepší jak na závodních tratích, tak i mimo ně. Pro náš sport je to teď těžký moment, z části díky vnějším důvodům." Šéf závodního týmu také vysvětlil, jak by podle jeho názoru měla pomoci jejich Ferrari Driver Academy do sportu přivést mladé nadějné Italy.

"Dlouhodobým plánem naší Akademie je vytvořit novou generaci závodních jezdců, kteří by také spolupracovali s CSAI a jsem rád, že už teď můžeme oznámit jména dvou talentů. Raffaele a Brandon dostanou dobrou šanci zlepšovat se v našem sportu."

Lidé z F1 teď také sledují další dva nadějné Italy - Mirka Bortolottiho a Lucu Filippiho. Bortolotti vyhrál v roce 2011 šampionát Formule 2 a Filippi byl v popředí GP2.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy