Mercedes v neděli testoval s MGP W03 v Barceloně, na kontě má již přes 300 km

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Mercedes GP se s novým vozem po prvotním testu nového vozu MGP W03 ve čtvrtek v Silverstone už přesunul do Barcelony, kde dnes ujel další porci kilometrů.

Německý tým dnes podruhé vyrazil s novým vozem MGP W03 na trať poté, co si jej vyzkoušel již minulý týden v Silverstone. Prvního předsezónního testování v Jerezu se totiž zúčastnil jen s loňským modelem.

"Se starým vozem jsme se něco o nových pneumatikách naučili. Jezdili jsme záměrně s foukáním do oblasti difuzoru, abychom získali srovnatelná data se starými pneumatikami, s nimiž jsme jezdili za těchto podmínek. Hodně jsme se naučili a doufáme, že to budeme moci uplatnit na novém voze" řekl po testu v Jerezu sportovní ředitel Mercedesu Norbert Haug.

Díky tomu, že se starým vozem vynechali poslední den testování v Jerezu, jim bylo umožněno stanovit si jeden soukromý den testování. Ten využili dnes v Barceloně, kde ujeli dalších 200 km. Celkově jich má jejich vůz MGP W03 na kontě více než 300. Za jeho volantem se opět vystřídali oba závodní piloti - Michael Schumacher testoval dopoledne, odpoledne převzal otěže Nico Rosberg.

Vůz obsahuje škaredý schod na nose, který je však podle Hauga "velmi hezkým a dynamickým řešením." Video z prvního výjezdu nového vozu minulý týden v Silverstone si můžete prohlédnout zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy