Barcelona poskytne lepší obrázek o rychlosti Williamsu FW34

Williams | foto: Pirelli

Druhý test v Barceloně podle Bruna Senny odhalí více o skutečné formě letošního Williamsu.

Brazilec byl minulý týden v Jerezu nejpilnějším ze všech 23 pilotů, když s novým monopostem ujel přes 1102 km celkově přitom zajel 15. nejrychlejší čas (souhrnné výsledky najdete zde). Podle něj zatím není možné přesně říci, jak si tým ve skutečnosti stojí. Věří však, že Williams za ostatními týmy středu pole nezaostává.

"Těžko říct, jak na tom jsme. Neměli jsme stejný druh testovacího programu jako všichni ostatní. Myslím si, že se vyrovnáme ostatním klukům ze středu pole, to se ale ve skutečnosti ukáže v Barceloně, kde se začne jezdit s podobnějšími programy, pak se uvidí," popisuje Senna.

"Máme silnou platformu a několik nápadů, kudy se ubírat, ale víte, že každá trať je odlišná. Jerez je velmi unikátním okruhem v tom, jak se na něm auto chová, takže v Barceloně se dozvíme rozhodně více o tradičních okruzích.

Testovali jsme množství věcí na voze a zvyšovali konzistenci pneumatik, abychom se zlepšili při nižších i vyšších rychlostech. Každý cíl, který jsme prováděli, měl svůj cíl, a my auto lépe poznáváme - a to byl hlavní cíl onoho testu v Jerezu."


Bruno Senna při testech v Jerezu (foto: Williams F1 Team)

"Když teď dorazíme do Barcelony s lepším porozuměním vozu, známe jeho tendence a to nejdůležitější: víme, kudy se ubírat při řešení problémů," dodává mladý brazilský pilot ve službách Williamsu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy