Mateschitz: Konkurence toho od nás tolik zkopírovala, přesto jsme i na konci měli navrch

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Podle majitele Red Bullu Dietricha Mateschitze nebude tým do soubojů mezi svými piloty ani letos zasahovat a Mark Webber bude mít i letos stejnou šanci na zisk titulu jako Sebastian Vettel.

"Náš postoj se nemění, nepoužíváme týmovou režii. Oba znovu začínají od nuly," uvádí rakouský miliardář pro Kleine Zeitung.

Který z nich bude mít letos navrch? "To je dnes těžko říct. Ale proč ne Webber? Jsem zvědavý, jak těžká, obtížná či nemožná bude pro Vettela obhajoba jeho dominance."

Byť Mateschitz připouští, že změna v pravidlech může podle šéfa Red Bullu hrát proti nim, věří, že Adrian Newey postaví znovu špičkové auto: "Konkurence toho od nás minulý rok tolik zkopírovala, že naše výhoda ke konci již nebyla tak velká. Ale v posledním závodě jsme stále měli trochu navrch, což si samozřejmě přenesete do nového roku."


Obhájí titul i letos? (foto: Red Bull Racing)

Podle prvních testů v Jerezu je však příliš brzy na tvrzení, že je RB8 nejlepším vozem: "Tyto testy nejsou měřítkem. Každý jezdí se svými vlastními cíli a plány či pro splnění určitých kritérií. Ale opravdu si myslím, že rozložení sil zůstane zhruba stejné."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 17 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy