Chci střed pole, jinak půjdu jinam, říká Kovalainen

Caterham | foto: Caterham F1 Team

Finský pilot Heikki Kovalainen je sice v Caterhamu spokojený, otevřeně však prohlásil, že pokud nebude v letošní sezoně auto schopné bojovat ve středu pole, začne uvažovat o přestupu jinam.

"Jsem v F1 už dost dlouho, abych věděl, co je potřeba k úspěchu," řekl Kovalainen pro Autosport. "Nemám s Caterhamem dlouhodobou smlouvu. Nechal jsem si možnosti otevřené. Musím napřed vidět, jak se bude sezona vyvíjet a co se stane."

"Jsem na tom teď mnohem lépe než během prvních sezón, které jsem v F1 strávil. Chtěl bych zase mít auto, které bude schopné bojovat o body. Jak už jsem v minulosti řekl, chci se dál vyvíjet s Caterhamem. Jsem v týmu už od jeho začátků a vše je to skvělé. Tony Fernandes se stal i mým dobrým přítelem. A bude jím dál, i kdybych někdy odešel jinam."

Kovalainen je v F1 od roku 2007, kdy nastoupoval po boku Giancarla Fisichelly za tým Renault. O rok později se přesunul k McLarenu, kde dělal týmového kolegu Lewisi Hamiltonovi, který ten rok získal titul. Pro rok 2010 byl ale u britské stáje nahrazen Jensonem Buttonem a proto se upsal nově vznikajícímu týmu Lotus, dnes již Caterham. Zůstane, nebo jeho další kroky povedou jinam?


Heikki Kovalainen v Jerezu (zdroj: Caterham F1)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy