Josef Král bude v GP2 jezdit za tým Addax. Přiblíží ho to ke vstupu do F1?

Král, Josef | foto: www.josefkral.cz

Josef Král mění v GP2 působiště. Z týmu Arden Internatinal přestupuje do vítězného celku Addax, který poslední ročník vyhrál. Pomůže to českému jezdci najít angažmá ve Formuli 1?

Josef Král má za sebou v GP2 neúplný ročník 2010 (kvůli nehodě ve Valencii), celý ročník 2011 a během obou let nastoupil i k závodům vedlejší série GP2 Asia. V loňské sezoně se blýskl druhým místem v Monaku, na pódiu dojel také v Belgii.

Předtím jezdil v seriálu International Formula Masters a také britské Formuli BMW. S Addaxem testoval už na konci listopadu a tým svými výkony zaujal. Proto se pro rok 2012 stane týmovým kolegou Johnnyho Ceccota jr.

"Jsem velmi rád, že jsem dostal šanci závodit za jeden z nejlepších týmů v historii GP2," říká Král. "Motivuje mě to pracovat ještě tvrději a usilovněji a být na konci roku na nejvyšších příčkách. Jsem rád, že mi Barwa Addax Team svěřil důvěru a na sezonu se těším. Také bych rád touto cestou poděkoval všem, kteří mi k tomuto pomohli."


Josef Král v Monaku 2011, kde nakonec obsadil druhé místo
(Zdroj: www.josefkral.cz)

Pozitivně se o českém závodníkovi vyjadřuje i majitel a šéf týmu, Alejandro Agag

"Josef Král je ideálním kolegou pro Johnnyho Ceccota. Oba jsou mladí a mají s GP2 zkušenosti. To jsou klíčové prvky, pokud chcete bojovat o přední pozice. Zdravá konkurence mezi oběma jezdci nám také pomůže zařadit se na listinu kandidátů na mistrovský titul a zajistí, že se naši fanoušci budou bavit. 

Našim jezdcům poskytneme maximální možnou podporu, aby mohli světu ukázat, že patří mezi top světové závodníky."

V loňské sezoně jezdili pro Addax Giedo Van der Garde a Charles Pic, druhý jmenovaný se letos s týmem Marussia podívá do Formule 1. Může podobný osud potkat i Josefa Krále? To ukáže 12 závodů letošní sezony GP2, z nichž 11 se pojede jako doprovodný program závodů F1.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy