Ricciardo chce bodovat už v Melbourne

HRT | foto: HRT F1 Team

Nový jezdec Toro Rosso, Daniel Ricciardo, chce už v prvním závodu za nový tým bodovat. Celkově by byl rád pozitivním překvapením roku 2012.

Daniel Ricciardo vstupuje do nové sezony Formule 1 s velkými nadějemi. Australan, který už vloni jezdil od poloviny sezony za HRT, chce letos získat svoje první body v F1. U Toro Rosso k tomu vidí reálné předpoklady. Stejně jako ostatní ale musí počkat až na první testy, aby zjistil, jak na tom nový vůz je.

"Teprve poté uvidíme, jak na tom opravdu jsme. Není ale žádný důvod ke skomnosti. Musíte si klást velké cíle. Chci chodit na párty a párty je tam, kde jsou body," vysvětluje 22 letý jezdec. Mladík vyzařuje optimismem i co se týče formy vozu, který tým pro letošní sezonu Grand Prix staví.

Body jsou podle něj reálné, pokud se bude tým v průběhu sezony pravidelně zlepšovat - tak jak tomu bylo v průběhu sezony 2011: "Pokud by se nám podařilo udržet trend ze sezony 2011, pak bychom během sezony měli pravidelně dosahovat na body.

Vloni bylo sedmé místo nejlepším dosaženým výsledkem týmu [Alguersuari v Itálii a v Koreji - pozn. red.]. Bylo by hezké, kdyby se nám to podařilo překonat a obsadili jsme celkově šesté místo [celkově 6. už byl tým v sezoně 2008 - pozn. red.]. Podle mě by to byl dobrý výkon."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy