Barrichellovi se v USA zalíbilo, pokusí se přesvědčit rodinu

Williams | foto: Williams F1 Team

Rubens Barrichello se po prvním testu, který se odehrál v pondělí s týmem KV Racing, zajímá o závodění v IndyCar Series.

Během pondělního testu odkroužil veterán F1, Rubens Barrichello, 94 okruhů na kratší verzi okruhu v Sebringu. Brazilec po jeho absolvování prohlásil, že vážně uvažuje o závodění v amerických formulích. Jen dodejme, že sezona IndyCar startuje 25. března v St. Petersburgu.

"Pokud jde pouze o nadšení, tak by neměl být problém. Mám pořád velkou vášen pro rychlost. Jsem mladý muž středního věku a věřím, že bych se dokázal zlepšt. Musím to ale zvážit, promluvit si s rodinou a také s Jimmym [Vasser, šéf týmu, pozn. red]," říká 39letý pilot.

Jedničkou týmu KV Racing je Tony Kanaan, který je velký přítelem Rubense. Právě Tony pro Rubense tento test zorganizoval a říká: "Je to neuěřitelné, stačilo mu pouze 20 kol, aby zajížděl stejné časy jako já."

Barrichello dodává: "Měl jsem velmi dobrý a produktivní den, zkusili jsme hodně různých nastavení. Je to rozdílný stroj od toho, se kterým jsem závodil, ale mám dobrý pocit. Cítím se jako dítě. Můžeme mi teď říkat nováček, i když už mám za sebou 33 let v motorsportu. Ráno jsem se snažil s vozem sžít, ale pochopitelně neděláte žádné hlouposti, protože nechcete skončit ve zdi."

Bývalý šampion a nynější šéf týmu Vasser řekl, že si tým KV Racing užíval spolupráci s bývalou hvězdou Ferrari a že možnost, že by v nové sezoně nastoupil s dvojicí Barrichello-Kanaan není nereálná.

"Všichni jsme s testem spokojeni. Bylo to poprvé, co jezdil Rubens s IndyCar a myslím, že si to užíval. I náš tým si užil hodně zábavy při spolupráci s ním," říká Vasser. Háček ale je, že Brazilec slíbil své manželce, že formule na oválech jezdit nebude, protože jsou příliš nebezpečné. Rubens tedy bude muset se svou ženou promluvit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy