Měkčí pneumatiky Pirelli jako pomoc Ferrari?

Pirelli | foto: Pirelli

Pirelli nechce nic slyšet o tom, že by nové pneumatiky měly být postaveny na "zakázku" Ferrari. Koncernový ředitel Provera ale přiznává, že jeho srdce bije pro Ferrari.

Jedním z největších problému Ferrari 150° Italia z roku 2011 bylo, jak zacházelo s pneumatikami - zvláště pak s tvrdou sadou. Jezdci Ferrari, Felipe Massa a Fernando Alonso, si opakovaně stěžovali, že dlouho trvá než se tvrdá sada gum dostane do provozní teploty. Problémy se zahřátím pneumatik pak byly velmi částé zvláště na závodech, kde se závodilo za nižších teplot. To byla výrazná nevýhoda oproti přímé konkurenci v podobě McLarenu a Red Bullu. 

Pro druhou sezonu od návratu do F1 italský výrobce prohlásil, že připraví agresivnější směsi pneumatik. Podle názorů zahraničních serverů (hlavně z Německa) nebude trvat dlouho, než se objeví podezření, že jsou nové pneumatiky zkonstruovány tak, aby více vyhovovaly Ferrari.

O ničem takovém ale Pirelli nechce ani slyšet. "Je to nesmysl. Pro tuto změnu jsme se rozhodli po konzultacích a souhlasu všech týmů a jezdců," vysvětluje šéf koncernu,  Marco Tronchetti Provera. Navíc Provera jedním dechem dodává, že nové pneumatiky budou pro auta ze sezony 2012 a ne pro ty z roku 2011.

 

Ital ale připouští, že by byl velmi rád, kdyby se opět na vítěznou vlnu vrátil jeho domácí tým z Maranella. "To je přirozené. Jako Ital jednoduše sníte o tom, že bude vyhrávat Ferrari. Kdybyste byl Brit, tak budete věřit v McLaren. Srdce vždy bije pro domácí tým."

"Jsme sice italským výrobcem, ale jsme zaměřeni na mezinárodní scénu. Naším cílem jsou dobré závody, posun technologií a kvality. To je podle mého názoru správný přístup. Účast v F1 má velkou výhodu pro obnovu naší národní hrdosti," zakončil šéf koncernu.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy