Ecclestone chce pomoci Petrovovi při hledání místa

Renault | foto: Renault Sport F1

Oxana Kosačenková se i nadále snaží sehnat závodní sedačku pro Vitalije Petrova na sezonu 2012. S podporou při hledání volného místa může počítat dokonce ze strany Bernieho Ecclestona.

Možností, kde by mohl Petrov jezdit, už přitom není mnoho. Po vyhazovu z týmu Lotus se spekuluje o možném spojení sil s Pirelli. Petrov a jeho manažerka, Oxana Kosačenková, se však stále snaží najít místo ve Formuli 1. 

Snahu Vitalije o setrvání ve světě Grand Prix podporuje také Ecclestone. "Hned jak bylo jasné, že nezůstaneme u Lotusu, tak jsme o tom mluvili s Berniem. Příslíbil nám podporu a bavil se o tom i s týmy," říká manažerka Rusa.

Je totiž veřejným tajemstvím, že právě Ecclestone má velký zájem na tom, aby byl v poli jezdec z Ruska, protože na rok 2014 plánuje Velkou cenu v Soči.

"Týmy jsou ale na něm nezávislé. Proto může ovlivnit pouze rozhodnutí, která nejsou tak důležitá, žel," pokračuje Kosačenková. Ta také popírá, že by bylo dosaženo nějaké dohody s Caterhamem. Tým Tonyho Fernandese je totiž jednou z posledních možností Petrova, který by díky svým penězům mohl vytlačit ze závodní sedačky Trulliho.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy