Petrov: Piloti agresivnější pneumatiky ocení (+ foto)

Pirelli | foto: Pirelli

Vitalij Petrov, který je momentálně bez angažmá, tvrdí, že piloti F1 ocení agresivnější pneumatiky, které pro letošní sezonu bude dodávat opět italská firma Pirelli.

Rus, který poslední dva roky strávil v Renaultu (dnes Lotus), své místo stále hledá. Mohl by se stát i testovacím pilotem italského výrobce pneumatik, tomu ale chybí testovací vůz. Zatím komentuje nové pneumatiky, které představilo Pirelli. Na jejich odhalení byl také přítomen.

"Všichni to máme rádi, když během závodu nemáme jistotu, kdy se naplno projeví degradace a jak dlouho pneumatiky vydrží," říká Petrov. "Nikdo nechce odjet celý závod na jedné sadě.

Pro nás (piloty) je zajímavější jezdit pořád naplno, agresivně přes obrubníky a potýkat se s prokluzováním kol. Když vám kola proklouznou na pneumatikách Pirelli, je to známka opotřebení. Pak musíte hodně uvažovat o tom, co můžete a co už raději ne."


Letošní pneumatiky Pirelli P Zero pro suchou a Cinturato pro mokrou trať
(Zdroj: Pirelli)

Podle Petrova nadcházející testy týmům umožní poznat naplno všechna specifika letošních pneumatik. Pirelli se prý znovu zaměřilo na to, aby bylo nutné hodně zastavovat v boxech.

"Ještě není jisté, jestli to tak bude, ale snaží se o to. Po testech budeme vědět, jaké jsou mezi směsmi rozdíly a kolik sekund na kolo to představuje. Testy budou velmi důležité."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy