MP4-18 musí být dokonalý

Důvod, proč tým z Maranella byl loni tak dominantní, není jen ve výkonnosti vozů Ferrari, ale spíše v tom, že jejich konkurenti nepracovali na vývoji svých vozů dost dobře. Tyto názory vyjádřil shodně Frank Williams a Ron Dennis.


Později to Dennis vysvětlil: „Fakta jsou jasná, McLaren ani Williams nepokročil kupředu takovým tempem jako Ferrari“. “Proto jsem pracovali tak tvrdě, abychom se letos celkově výrazně zlepšili“.

“Vůz, pokud o něm budeme hovořit, ale ne moc detailně, nebude mít moc společného s loňským modelem. Uděláme to jako Ferrari, dáme si na čas, aby byl vůz dokonalý. Zatím ještě vůbec nevíme, kdy MP4/18 bude mít premiéru na trati. Ale věřte mi, pokud bude o 3 sekundy rychlejší než ostatní vozy, nastoupíme do závodů ihned. A pokud to tak nebude, budeme stále usilovně pracovat na jeho zlepšení“.

Ron Denis nevítal změny pravidel s otevřenou náručí, které podnikla FIA ke snížení nákladů. Na druhé straně souhlasí s tím, že F1 potřebuje více závodění na trati než pod kapotou vozu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy