Hill: Barrichello bude Formuli 1 chybět

Williams | foto: Williams F1 Team

Damon Hill, mistr světa F1 z roku 1996, říká, že pokud si Rubens Barrichello poté, co s ním Williams ukončil spolupráci, nenajde nové místo, bude tento Brazilec Formuli 1 chybět.

Jediné volné místo závodního pilota už je pouze u HRT. Je však nepravděpodobné, že by Barrichello zamířil do španělské stáje, i když by v F1 rád zarovnal počet odjetých sezon na dvacet.

Damon Hill, který se s Barrichellem na trati potkával sedm let, považuje jeho pravděpodobný odchod za velkou ztrátu.

"Rubens je jednoznačně pozitivní charakter," zní Hillův názor, který sdělil Autosportu. "Lidé ho mají rádi a respektují ho. Jeho kariéra trvá neuvěřitelně dlouho. Je to nejzkušenější jezdec v historii. F1 ho bude postrádat jako jezdce, i jako člověka."

Pokud Rubens opravdu skončí, nebude to pro něj podle Hilla snadné. "Pro jezdce je to obtížné, vzdát se, nebo dokonce být donucen se vzdát něčeho, co milují a co je smyslem jejich života," říká Hill, který F1 dobrovolně opustil po sezoně 1999, kdy závodil za Jordan.

"Jako jezdec víte, že to jednoho dne musí přijít. Že ten den jednou nastane a budete muset přestat. A také víte, že se tomu už nic nevyrovná. Ano, můžete jít třeba do DTM, ale F1 je F1. Pro Rubense to bude šok, až v březnu nezačne závodit, tak jako obvykle."


Zazávodí si ještě někdy Barrichello ve Formuli 1, nebo byla VC Brazílie 2011 jeho labutí písní?
(foto: Williams F1 Team)

Barrichello by v F1 určitě zůstat chtěl, ale pokud chce se závoděním pokračovat, bude se muset poohlédnout i jinde. Podle jeho Twitteru je jeho budoucnost otevřená. Jasné už je, že nezačne závodit na oválech. Slíbil to svojí manželce.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy