Caterham k prvnímu testu do Jerezu dorazí s novým vozem CT01

Lotus | foto: Caterham F1 Team

V továrně Caterhamu panuje čilý ruch a dobrá nálada. Přípravy nového monopostu CT-01 pokračují dle plánu, tým se s ním zúčastní již prvního předsezónního testu v Jerezu.

Technický ředitel Mike Gascoyne se již 16. prosince na Twitteru pochlubil, že nové šasi splnilo všechny povinné nárazové testy FIA a jeho homologaci již nic nebrání. Obchodní ředitel Caterhamu Richard St Clair Quentin si poté před dvěma týdny pochvaloval "úžasnou kvalitu karbonu."

Caterham dnes serveru F1news.cz exkluzivně prozradil, že při výrobě nového monopostu jde vše podle plánu a CT-01 stihnou připravit pro první předsezónní test. Dopoledne v sobotu 14. ledna, tedy více než tři týdny před prvním výjezdem na trať v Jerezu a o tři týdny dříve než minulý rok, tým již dokonce zahájil výrobu šasi s číslem 1.

Tým letos hodlá nasadit i KERS a dle Gascoyna bude představovat možná ještě větší pokrok, než loňský T128 (více zde): "Bude mnohem modernější vůz než předchozí dva, které jsme navrhli. Možná bude ještě větším krokem vpředu, než auto pro rok 2011."


Alexander Rossi s Lotusem T128 při testu nováčků v Abú Zabí
(foto: Caterham F1 Team)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy