Podle Rosberga bude na špici i nádále Red Bull

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Podle Nica Rosberga nové předpisy týkající se výfuků nijak nepoškodí postavení Red Bullu ve světě F1. Nicméně i Mercedes by se měl dostat na vzestupnou tendenci výkonnosti.

Již brzy bude celé to čekání pryč, jelikož za nedlouho začínají zimní testy. Konkurence si už samozřejmě brousí nože a dokončuje poslení úpravy na jednotlivých vozech. To vše za účelem sesazení Red Bullu z mistrovského trůnu. Což je těžký úkol, protože tým kolem Sebastiana Vettela na nejvyšší pozici trůní již druhým rokem.

Pro Nica Rosberga, který se s novým monopostem Mercedesu sveze až na druhém letošním testu, je to jasné: Zákaz foukání výfukových plynů na difuzory, což byla jedna z dominant Red Bullu, jeho výkonnost nijak extra neomezí.

"Je jedno, jak budou nová pravidla vypadat, Red Bull bude i tak silný. Mají schopnosti a strukturu k tomu, aby za každých okolností získali ze situace to nejlepší," řekl Nico Rosberg pro Auto motor und sport.

Mercedes vloni udělal určité organizační změny a jeho struktura je tak také posílena. "S Bobem Bellem, Geoffem Willisem a Aldem Costou máme v týmu tři nové špičkové lidi. Myslím také, že Ross Brawn je stále velmi silným. Jeho ambice jsou vysoké. Ví, co potřebujeme, abychom se stali top týmem."


Nico Rosberg v Mercedesu MGP W02 (foto: Mercedes GP)

To, že Mercedes doposud vždy zůstal za očekáváním, není podle Rosberga problémem personálu. "Máme velmi zkušené lidi, kteří se spolu ještě nedostatečně sžili, ale každý z nich je na dobrém místě. Proces [sžívání] právě probíhá."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy