Pollock: Pure z F1 vytlačí Cosworth, nový turbomotor otestuje v červenci

Motory | foto: Scuderia Ferrari

Šéf společnosti PURE, Craig Pollock, neustále počítá se svým projektem na výstavbu motorů pro F1 podle nových pravidel. Snaží se již poohlížet po potencionálních partnerech.

Craig Pollock, bývalý manažer Jacquese Villeneuva a šéf týmu BAR, plánuje na sezonu 2014  návrat do F1. Chtěl by do F1 přijít se svým projektem na stavbu nezávislých motorů. Postavil by se tak vedle Ferrari, Mercedesu a Renaultu (s Cosworthem Pollock již nepočítá). 

PURE by měl začít s érou motorů V6 - tedy od roku 2014. "Jsem přesvědčen, že v roce 2014 budeme mít v F1 čtyři výrobce motorů. Jsou to Renault, Ferrari, Mercedes a PURE," řekl Pollock pro Speedweek. Pollock svůj záměr již měl diskutovat s bosem F1 Berniem Ecclestonem. 

Vývojová fáze pro jeho V6 turbomotor je již uzavřená. Teď by měl bývalý šéf motorů u Ferrari, Gilles Simon, pracovat na sladění motoru s regulemi roku 2014 a připojení turba na přední stranu motorového bloku. Nejpozději v červenci 2012 by měl motor běžet na testovací stolici. "Jsme šest měsíců před naším původním plánem."

Nějakého investora nebo zákazníka však PURE zatím nepředstavil. Nejen z tohoto důvodu by si Pollock chtěl v dohledné době nechat vypracovat nezávislou zprávu expertů, která by měla obsahovat potenciální seznam možných partnerů na vstup do F1 v roce 2014. Vývojářů motorů Simon by se pro Pollocka mohl stát esem v rukávu. "Nazapomínejte, že Gilles Simon pro Ferrari vývíjel KERS, který je nejlepším v padoku," uzavřel šéf společnosti PURE pro německý motorsport-total.com.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy