Rosberg: Vynechání prvního testu konkurenceschopnost Mercedesu neohrozí

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Nico Rosberg se neobává, že by vynechání prvního předsezónního testu mělo mít negativní vliv na výkonnost Mercedesu v letošní sezóně.

Tým již dříve oznámil, že se prvního testu v Jerezu od 7. - 10. února nezúčastní, aby mohl více času věnovat přípravě nového monopostu MGP W03. Všechny ostatní týmy (s výjimkou HRT, ohledně kterého panují obavy, že nestihne ani třetí test) zatím uvedly, že k prvnímu testu dorazí.

"Jedná se jen o rozhodnutí, které udělali, a já s ním jsem spokojený. Jde o kompromis mezi dostatečně brzkým testováním a dostatečným časem pro vývoj. Musí nalézt střední cestu - a rozhodli se, že takto to bude nejlepší," cituje Rosberga Autosport.

Nový technický tým posílený o Geoffa Willise z HRT a Alda Costu z Ferrari se podle něj postará o to, aby pozdější start neměl žádný vliv na výkony týmu v úvodu sezóny: "S tím, jak to nyní v továrně jde, si věřím," říká pilot Mercedesu.


Rosberg při testech minulý rok ve Valencii (foto: Mercedes GP)

"S tím, jak je to nyní v továrně zoptimalizováno věřím, že si to v pohodě můžeme dovolit a že auto bude moci velmi brzy po prvním testu závodit - jen po několika úpravách. To jen dokládá, jak moc se tým zlepšil," dodává Rosberg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy