Ferrari zářilo během show v Boloni (+ foto)

Fisichella, Giancarlo | foto: Scuderia Ferrari

O víkendu se v Itálii konala již 36. automobilová show v Boloni (Bologna Motor Show). Fanoušci Ferrari měli jedinečnou příležitost si prohlédnout závodní vozy stáje z Maranella - včetně monopostu F1, za jehož volantem řádil Giancarlo Fisichella.

Krom toho se odjely dva závody mezi 16 silničními vozy z italské a evropské série Ferrari Challenge Trofeo Pirelli. Po závodech, v nichž se v nejlepší formě předvedl rakouský pilot Philipp Baron s Ferrari 458 a Andrea Belluzzi v kategorii vozů F430.

V poledne se potom na závodní dráze předvedl Giancarlo Fisichella. Krom několika kol s loňským monopostem Ferrari F10 předvedl i simulovanou zastávku v boxech (viz fotky pod článkem) za nadšeného povzbuzování italských tifosi na zaplněných tribunách.

V rozhovoru o letošní sezóně po této akci Fisichella uvedl: "Tento rok Formule 1 nepřinesla pro Ferrari očekávané výsledky. Tým se však nikdy nevzdává a již se znovu soustředí na vítězství. Máme vše, co je k tomu zapotřebí."


Ital se vrátil i ke své krátké závodní epizodě v F1 z roku 2009, kdy zaskakoval místo zraněného Felipeho Massy: "Nedokázal jsem předvést, co ve mně je, přesto jsem ale hrdý na to, že jsem mohl odjet několik velkých cen v barvách Ferrari. Maranellská Scuderia je snem všech pilotů a pro mě jakožto Itala představovala nejvíce vzrušující okamžiky kariéry."

 

© Foto: Scuderia Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy