Glock: Jsem stejně dobrý jako Vettel, byť bojuji o dvacátá místa

virgin | foto: Manor Racing

Timo Glock, který obvykle díky svému nekonkurenceschopnému vozu bojuje na opačné straně startovního roštu než Sebastian Vettel, věří, že je stejně dobrý jako jeho krajan, jenž letos získal druhý titul mistra světa v řadě.

Se stejnou technikou by dle svých slov dokázal totéž, co Vettel: "Kdybychom oba seděli v Red Bullu, záleželo by pouze na momentální formě," cituje Glocka německý Kölner Express.

Příležitost popasovat se s ním bude mít již tento víkend, kdy je v Düsseldorfu na programu Závod šampionů (Race of Champions). Jak moc se tam bude snažit Vettela porazit? "Hodně! Vím, že jsem zkrátka stejně dobrý, jako Seb. Jsem tedy velmi zvědavý, jak srovnání dopadne."

Glock nedávno podepsal tříletý kontrakt s ruským týmem, který od příštího roku budeme registrovat jako Marussia, nikoliv Virgin. Přestože bojuje na chvostu startovního roštu, dokáže si motivaci udržet.

"Nedávno jsem seděl s jedním starším mechanikem Toyoty. Zeptal se mě, jak dokážu zůstat motivovaný, protože spolu jsme bojovali o pódia a nyní bojuji o 20. místo. Je to jednoduché: když nasednu do auta, vždy mám motivaci. I kdyby se závodilo o dřevěnou lžíci, bojoval bych do posledních metrů," říká Glock.


Timo Glock doma na Nürburgringu (foto: Marussia Virgin Racing)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 15 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy