Podepíše Renault Marii de Villota jako testovací pilotku?

Renault | foto: Renault Sport F1

Tým Lotus Renault GP, který se od příští sezony bude jmenovat Lotus, by mohl na místo testovacího pilota dosadit ženu. Mohla by jí být Maria de Villota, která už s týmem testovala.

Maria de Villota je 31-letá španělská závodnice, která v letošní sezoně jezdila seriál Superleague Formula. Celkově skončila patnáctá. V srpnu pak na okruhu Paula Ricarda ve Francii testovala starší vůz F1 týmu Renault. V rozhovoru pro španělské noviny AS uvedla, že k podpisu smlouvy s Renaultem už chybí jen kousek. 

"Po testu na okruhu Paula Ricarda, kde jsem splnila očekávání, se mi nabízí možnost působit jako testovací jezdkyně pro tým Renault," uvedla Španělka, dcera Emillia de Villoty, který se v 80. letech několikrát pokoušel prorazit ve světě F1.

"Všechny nezbytnosti, včetně sponzorů, už máme. Už zbývá pouze podepsat. Tým hodně věří v mé schopnosti, můj talent. Musím se soustředit na svou práci a dělat jí na maximum."

Otázkou však zůstává, proč by Renault podepisoval dalšího testovacího pilota. Nedá se říct, že by jich měli v Enstone nedostatek. U týmu na této pozici momentálně působí Romain Grosjean, Fairuz Fauzy, Ho-Pin Tung a také český pilot Jan Charouz.

Že by snad potenciálním angažováním Španělky sledovali hlavně peníze od sponzorů, které podle jejích vlastních slov hodlá k týmu přivést?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy