Půjde Ricciardo příští rok do Caterhamu?

HRT | foto: HRT F1 Team

Red Bull řeší složitou situaci - kam umístit jezdce z jejich programu tak, aby si každý přišel na své? Jako největší oříšek se to zatím jeví u Daniela Ricciarda.

Red Bull řeší přetlak jezdců ve svých týmech. Stále se neví, kteří dva jezdci budou závodit v příští sezoně pro "juniorku" Red Bullu, stáj Toro Rosso. Během sezony vše nasvědčovalo tomu, že jeden z dvojice jezdců Buemi - Alguersuari uvolní svou sedačku Danielu Ricciardovi. Na scéně se však objevil Jean-Eric Vergne, který zazářil v testech.

Ve hře je i možnost, že stáj z Faenzy si svoje jezdecké složení ponechá a Vergne se přesune na místo testovacího a rezervního pilota. To by však znamenalo, že by Ricciardo zůstal bez místa. Setrvání v HRT je totiž nepravděpodobné.

Během Velké ceny Brazílie se Helmut Marko a Christian Horner z Red Bullu sešli s Tony Fernandesem a jednali o možnosti, že by Australan v týmu, který se od příštího roku bude jmenovat Caterham, nahradil veterána Jarna Trulliho.

Podle Hornera je vše otázkou několika příštích týdnů. "Daniel odvedl v závodech, do kterých nastoupil, dobrou práci," chválí šéf Red Bullu Ricciarda. "Musíme proto zvážit všechny dostupné možnosti. Jsem si jistý, že do Vánoc budeme vědět, jak to s ním bude příští rok."

Do HRT šel Ricciardo s tím, že má získat zkušenosti potřebné pro jízdu s lepším vozem v lepší stáji. Jak to vidí Horner? "Učil se, i když to bylo s autem, které bylo výkonnostně na dně. Měl ale vedle sebe zkušeného týmového kolegu, od kterého se také dost věcem přiučil. Bude skvělé ho příští rok sledovat."

Část sezony strávil Ricciardo v HRT. Kam zamíří příští rok?

Jenže co bude s Jarnem Trullim? Italský veterán má s Lotusem (Caterhamem) smlouvu i na příští sezonu a zatím to tvrdí i Tony Fernandes: "Má smlouvu a bude závodit. V našem jezdeckém složení neuděláme žádné změny, nahlásili jsme ho FIA."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy