Brawn: Nechám Schumachera a Rosberga bojovat mezi sebou

Brawn, Ross | foto: Mercedes AMG F1 Team

Souboje na trati jsou vždy vítaným prvkem pro diváka. Pokud však probíhají mezi týmovými kolegy, šéfové týmů často trnou strachy. Ross Brawn z Mercedesu ale říká, že své piloty klidně nechá soupeřit i mezi sebou.

Právě Schumacher s Rosbergem spolu bojovali během prvních kol Velké ceny Abú Zabí. Schumacher tehdy velmi důsledně bránil svou pozici v nájezdu do osmé zatáčky, což mohlo v případě sebemenšího zaváhání vést ke kolizi.

Z minulosti známe několik případů, kdy se týmový kolegové srazili během souboje o pozici v závodě. Z nedávné minulosti jde například o srážku Sebastiana Vettela s Markem Webberem během Velké ceny Turecka 2010.

Ross Brawn, šéf stáje Mercedes GP, svým pilotům v soubojích mezi sebou bránit nechce. Říká, že je spokojený s tím, jak si jeho jezdci vedou. Na otázku Autosportu, jestli se nebojí, že při takových soubojích vzniká mezi jezdci napětí, odpověděl: "Ne, během soubojů určitě nevzniká napětí. Je tam totiž vždy."

"Říkám svým jezdcům: Uděláme to společně jako tým. Vy musíte najít dobré vyvážení rizika. Pokud bych cítil, že něco není v pořádku, tak bychom si s jezdci promluvili. Po Abú Zabí však nic takového nevzniklo, ani jeden z nich nebyl s jednáním toho druhého na trati nespokojený. Byl to agresivní souboj, ale mají volnou ruku. Doufám, že tak budou pokračovat."

Na trati jsou soupeři, ale jinak spolu jezdci Mercedesu vycházejí dobře

A co dále říká Brawn na adresu svých pilotů? Podle něj se nyní Michael Schumacher musí zaměřit hlavně na zlepšení kvalifikačního tempa. Tam zatím na Rosberga ztrácí:

"Momentálně jsou oba jezdci během závodů na podobné úrovni, ale Nico je rychlejší v kvalifikacích. Tuto oblast se Michael snaží vylepšit. Nějakou dobu mu trvalo, než se usadil. Jeho závodní výkony jsou potěšující. Myslím si, že pokud dostanou dobré auto, budou moct oba naši jezdci vyhrávat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy