Barrichello: Williams FW34 bude mnohem lepším autem

Barrichello, Rubens | foto: Williams F1 Team

Rubens Barrichello je přesvědčený, že Williams po letošním propadáku učiní v příštím roce velký pokrok.

Tým z Grove letos získal pouhých 5 bodů a je nejhorším z bodujících týmů. Je však pozitivní a věří, že si letos sáhl na dno a změny mu pomohou k obratu. Williams příští rok přechází z motoru Cosworth na Renaulty, obměnil také své technické vedení.

Podle Barrichella, nad jehož místem u týmu visí velký otazník, na tom budou příští rok mnohem lépe: "V oblasti motoru, struktury, nového myšlení motivace - ve všech ohledech to příští rok může být mnohem lepší. Já tomu věřím. Nevím, jestli to [FW34] bude vítězné auto, bude však o obrovský kus lepší."

Jeho design a vývoj mají po odchodu technického ředitele Sama Michaela k McLarenu na starosti Mark Gillan a Mike Coughlan. Podle Barrichello personální obměnu tým ale nezvládl: "Problém letos představovali odcházející lidé, než přišli noví - přišli jsme kvůli tomu o tři či čtyři měsíce. V té době scházelo nějaké vedení."


Letošní auto je podle Barrichella velmi špatné (foto: AT&T Williams)

"Nyní si lidé docela dobře celkem dobře zvykají, dělají všechno možné, aby vylepšili toto auto, které je velmi špatné. Proto veškeré úsilí vkládají v to nové," dodává Brazilec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy