Domenicali bilancuje: V létě jsme mohli v pohodě vyhrát o dva závody více

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Šéf závodního týmu Ferrari Stefano Domenicali si z letošní neúspěšné sezóny odnáší i pozitivní věci. Jejich forma nebyla vždy špatná, v létě podle něj mohli dokonce vyhrát o dva závody více.

"Z mého pohledu to je hodně jednoduché. Nebyli jsme konkurenceschopní na počátku, odstup byl příliš veliký," říká Domenicali pro Autosport. "Ztráceli jsme v technickém ohledu - hodně se letos hovořilo o výfukových plynech hnaných přes difuzory."

"Pak jsme se trochu chytli, prožili jsme celkem dobrý počátek léta, kdy jsme mohli bez problémů vyhrát dva další závody, mám-li být upřímný. Mělo to něco společného se štěstím či smůlou v tomto roce.

"Pak nám chyběl velký balík vylepšení pro Belgii, což způsobilo ten rozdíl ve druhé části sezóny. To bylo obecně důvodem, proč jsme ke konci července zastavili vývoj vozu, takže se nyní v podstatě soustředíme na získání co největší výkonnosti z toho, co jsme měli," pokračuje šéf Ferrari.

Alonsovi se s monopostem 150° Italia, který na počátku roku provázeli zmatky s pojmenováním, podařilo desetkrát se umístit na stupních vítězů. Rychlost vozu nebyla podle Domenicaliho vždy špatná: "Pokud se podíváte na určité okruhy, kde je efekt výfuků menší, řekl bych, že naše auto bylo konkurenceschopné - v jistých podmínkách velmi konkurenceschopné."


Fernando Alonso v Koreji (foto: Scuderia Ferrari)

"To mi tedy dává naději a dobrou vyhlídku do budoucnosti, protože jak víte, situace kolem umístění výfuků pro příští rok byla vyjasněna a všichni se snaží získat maximum z toho, co jsme letos pochopili, abychom, jak doufáme, byli připraveni od počátku příštího roku."

Ferrari však musí dohonit nikoliv stacionární, ale pohybující se cíl v podobě týmů, které na svých vozech rovněž neustále pracují. "Respektuji konkurenci, protože je velmi silná. Musíme odvést co nejlepší práci a uvidíme, jak na tom v první tréninku a v kvalifikaci v Austrálii budeme," dodává Domenicali.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy