Pomohou Barrichellovi k udržení sedačky u Williamsu sponzoři?

Williams | foto: Williams F1 Team

Rubens Barrichello chce završit své dvě dekády ve Formuli 1, tzn. závodit minimálně i příští sezonu. K tomu mu ale budou muset asi očividně pomoci sponzoři.

Sezona 2011 je pro Rubense Barrichella již jeho 19. v královské třídě motorsportu. Že by se ale jednalo o jeho poslední si Brazilec, který již nastoupl do 321 Grand Prix, což je rekord, nepřipouští. "Tato situace je zcela jednoznačně moji nejsložitější za dobu kariéry v F1. Už vloni byla složitá, ale teď, kdy bylo spousta spolupracovníků propuštěno, je to ještě složitější," přiznává Brazilec. 

Harcovník startovního pole F1 už pochopitelně myslí na novou sezonu: "Příští rok mi bude 40 a budu v tomto businesse 20 let. Je to pro mne tudíž absolutní nutnost, abych v F1 zůstal. Udělám úplně vše, co bude v mých silách, abych i příští rok byl na startu Grand Prix. Dělám totiž práci, která mě baví."

Aby Brazilec dosáhl svého cíle, tak se musí spolehnout na pomoc: "Už sem i začal shánět sponzory, kteří by mě dokázaly v F1 udržet, když je tým tolik potřebuje. Chci jednoduše dokázat, že moje místo je za volantem monopostu." Rubens by tedy očividně i příští rok chtěl startovat za volantem Williamsu.

Stáj z Grove zatím nepotvrdila žádného pilota pro novou sezonu. Spekuluje se o Kimim Räikkönenovi nebo třeba Adrianu Sutilovi. Všeobecně se má za to, že Pastor Maldonado, současný kolega Brazilce, v týmu asi zůstane. Ale i u něj zatím není nic potvrzeno.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 20 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy