Hamilton se chce v Abú Zabí usmířit s Massou, ten si chybu nepřipouští

Hamilton - Massa | foto: Scuderia Ferrari

Lewis Hamilton po příletu do Abú Zabí uvedl, že by se po další kolizi v Indii rád usmířil s Felipem Massou. Ten však necítí, že by v Indii udělal něco špatně.

Novinářům řekl, že s Brazilcem nemá žádný problém a že si s ním hodlá promluvit, aby se vše vyjasnilo, bude-li tomu Felipe nakloněn.

"Nemluvil jsem s ním. Rád bych to s ním vyřešil, ale musíme k tomu být nakloněni oba, nestačí iniciativa pouze z jedné strany. On musí chtít také," řekl včera Hamilton. "Měli jsme na trati kolize, ale ve skutečnosti s ním nemám žádný problém, na tom se po celý rok nic nezměnilo."

Pilot McLarenu chce v Abú Zabí bojovat o vítězství a rozhodně nejezdit nikde poblíž Massy: "Určitě neplánuji být někdo blízko něj."

 

Massa potvrzuje, že mezi nimi k žádnému rozhovoru nedošlo, a poznamenává, že se indickou penalizací cítí být ukřivděn: "Já jsem odjel do Brazílie a on ani nevím kam, takže neproběhla žádná konverzace. Jen ale zopakuji, co jsem řekl po minulém závodě: Neudělal jsem v něm nic špatného. Pokud by tam byl jiný pilot, udělal by to stejné."


Lewis Hamilton stíhá Felipeho Massu (foto: Scuderia Ferrari)

"Já jsem zatáčel vepředu a byl jsem velmi naštvaný - ne proto, že to byl Lewis, ale proto, že mě potrestali za něco, co jsem neudělal nesprávně. Neudělal jsem nic špatného. I když jsme letos spolu měli pár bouraček, určitě to nevzešlo ode mě.

Nebyla to má chyba, ani Lewisova. Možná byste mohli říci, že se jednalo o závodní kolizi. Ale chybu mi přisoudili komisaři. Když udělám chybu na dráze, jsem první, který přijde a řekne: 'Sorry kluci, udělal jsem chybu.' Ale v posledním závodě to nebyla moje chyba, tím jsem si jistý."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 27 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy