Barrichello: Letos to v Abú Zabí bude s DRS zábava

Williams | foto: Williams F1 Team

První dva závody ukázaly, že Abú Zabí je sice na pohled pohádkovým okruhem, leč předjíždění je na něm velmi, velmi obtížné. Letos to však bude podle Rubense Barrichella díky systému pro snížení odporu (DRS) zadního křídla jinak.

O možnostech předjíždění na okruhu Jas Marina by po minulém roce mohl básnit například Fernando Alonso, kterému se za pomalejším Renaultem R30 Vitalije Petrova. Barrichello tentokrát očekává více vzrušující průběh velké ceny - FIA totiž pro ni stanovila dvě nezávislé DRS zóny, jak jsme vás informovali již na sklonku minulého týdne (zde).

"Abú Zabí je skvělý závod, a byť někteří lidé říkají, že tam v posledních letech nebylo předjíždění snadné, letos si myslím, že si s DRS užijeme opravdu dobré závodění," uvádí Barrichello.

"Trať je velmi vzrušující. Druhá a třetí zatáčka vytváří velmi zvláštní kombinaci rychlých zákrut, zatímco poslední část okruhu je velmi náročnou sekvencí pomalých a technických zatáček. Já si výletu do Abú Zabí užívám a chtěl bych tam před posledním závodem sezóny v Brazílii získat několik dalších bodů," dodává Brazilec, který zde v roce 2009 dojel čtvrtý.


Mapa okruhu s vyznačenými DRS zónami (podklad: formula1.com)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy