Bývalý sportovní ředitel Renaultu Nielsen nastupuje na stejnou pozici k Lotusu

Lotus | foto: Caterham F1 Team

Lotus dnes potvrdil novou posilu - sportovním ředitelem se stává Steve Nielsen, který tak nahrazuje Dietera Gasse.

Nielsen opustil stáj Lotus Renault GP letos v červnu ve snaze zvýšit efektivitu týmu restrukturalizací, jeho odpovědnosti převzal Alan Permane. Steve patří v paddocku mezi velmi respektované osoby. Během své kariéry působil kdysi u Lotusu, Tyrrellu, Benettonu a Arrowsu. V roce 2000 nastoupil k Benettonu jakožto sportovní ředitel. U tohoto týmu, který později převzal Renault, působil až dosud.

Mike Gascoyne říká: "Nejprve je nám samozřejmě líto, že se na konci sezóny rozloučíme s Dieterem Gassem, který nám pomohl dostat v roce 2010 naše první auto na startovní rošt a tým na vysokou úroveň v rekordním čase. Vrací se do Německa s našimi díky a přáním úspěšné budoucnosti pro něj i jeho mladou rodinu."

"Pro tým je skvělou zprávou, že Steve přijal nabídku na pozici sportovního ředitele. Intenzívně jsem s ním spolupracovat v Minulosti v Tyrrellu i v Renaultu, kde každý z nás měl svůj podíl na budování týmů, které vyhrály šampionáty, což zamýšlíme také s Týmem Lotus. Jsem si jistý, že velmi rychle zapadne do činností u nás a bude všemi v Hinghamu a v Malajsii velmi vítaným."


Nová posila Týmu Lotus - Steve Nielsen (foto: Team Lotus)

Máme také další velmi dobré zprávy. Potvrzujeme, že manažer týmu Graham Watson podepsal nový kontrakt poté, co sehrál klíčovou roli v továrně a v závodním týmu v počátcích Týmu Lotus. Získáváme tím mimo dráhu tým se zkušeností, vizí a hlubokou silou. Jsem si jistý, že Steve i Graham nám pomohou udělat pokrok v honbě za dlouhodobými úspěchy," dodává Gascoyne.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy