Jan Charouz neskrývá nadšení z možnosti testovat letošní Renault R31

Charouz, Jan | foto: Lotus F1 Team

Mezi mladé talenty, které budou příští týden testovat v monopostu Renaultu R31, nechybí ani náš zástupce Jan Charouz. Poté, co jej tým potvrdil, neskrýval radost.

Jan Charouz v oficiálním vyjádření na svých internetových stránkách uvádí: „Jsem nadšený z možnosti zúčastnit se testů nováčků v Abú Zabí. Je to skvělá příležitost, jak získat nějaké kilometry v monopostu R31. V letošní sezóně jsem se několikrát ve voze Formule 1 týmu Lotus Renault GP svezl, ale ani jednou s letošní specifikací. Z toho důvodu jsem opravdu šťastný. Velice se těším také na práci se závodním týmem.“

Antonín Charouz, manažer závodního jezdce, přitakává: „Jsem rád, že Honza tuto možnost dostal. Vím, že je rychlý, což dokázal několika nejrychlejšími časy v závodech Světové série Renault, kde dokázal porazit všechny ostatní jezdce. Jeho rychlost jsme však nedokázali prokázat v kvalifikacích, které jsou v tomto šampionátu obzvláště důležité."


Jan Charouz při testech se starším vozem Renaultu (foto: BPA sport marketing, a. s.)

"Je to také důsledek tří sezón, které Honza absolvoval ve vytrvalostních závodech prototypů, kde se na kvalifikační časy a nové pneumatiky zas tak nehraje. Honza usedne za volant monopostu Formule 1 letos již posedmé (dva testovací dny a pět demo jízd), ale poprvé to bude s letošní specifikací monopostu R31,“ dodává Antonín Charouz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy