Whitmarsh: Amerika F1 nepotřebuje, my potřebujeme Ameriku

McLaren | foto: McLaren

Martin Whitmarsh, šéf McLarenu, brzdí nadšení z oznámení druhé VC v USA. Připomíná, že si Formule 1 prvně musí Ameriku získat.

F1 expanduje do USA. Už příští rok nás čeká závod v Austinu, v Texasu, a od roku 2013 se pojede také městský závod v New Jersey, tedy ve stínu mrakodrapů Manhattonu. Šéf McLarenu, Martin Whitmarsh, ale v tuto chvíli připomíná, že nestačí pouze, aby F1 do Ameriky dojela. Formule 1 si musí Ameriku pro sebe získat. 

"Spojené státy jsou momentálně zanedbanou oblastí ze strany F1. Je to velký trh, na kterém toho můžeme hodně dosáhnout. Závody na východním a západním pobřeží by byly hezké. New Jersey s pozadím mrakodrapů na Manhattonu zní velmi lákavě. Doufám, že i Texas přinese úspěch, nevidím v tom žádný problém," věří šéf McLarenu. 

"Nemůžeme si ale nic nalhávat, Amerika Formuli 1 nepotřebuje. Musíme se jí snažit přiblížit. Musíme tam dojít a říct si, že chceme uspěch. Poté musíme vynaložit velké množství energie, aby se opravdu dostavil."

Ve "staré cihelně" - Indianapolisu se závodilo od roku 2000 do roku 2007

Pro Formuli 1 mluví fakt, že Američané auta milují a F1 představuje technologický vrchol. Americký jezdec by mohl být jen předností, jenže momentálně není žádný talentovaný mladík v hledáčku nějakého týmu: "Doufám, že zde předvedeme hezkou show. Chceme zdejším lidem ukázat, co je Formule 1 zač, jaké strategie a taktiky se v ní používají a tak dále. Hlavní trh pro F1 je Evropa, ale chceme ji také dostat do Severní Ameriky a také Asie. Musíme akceptovat, že Amerika Formuli 1 nepotřebuje, my potřebujeme Ameriku."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy