Hamilton: Penalizace udělá závod těžším

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Lewis Hamilton řekl, že penalizace, kterou obdržel za ignorování žlutých vlajek v prvním tréninku na GP Indie, udělá jeho závod velmi těžkým.

Hamilton zajel v prvním tréninku nejrychlejší kolo ve svém posledním pokusu, kdy se zdálo, že je trať volná. Jenže poté, co svůj Williams odstavil Pastor Maldonado, vlály v posledním sektoru (v nájezdu do poslední zatáčky) žluté vlajky. Lewis chápe, za co byl penalizován, a řekl, že tato penalizace udělá závod velice těžkým. 

"Stalo se. Zrovna jsem aktivoval DRS, když byly vyvěšeny žluté vlajky. To se nesmí. To není pro vývoj víkendu dobré. Nezdá se, že bychom byli nejrychlejšími, navíc odsun o další tři místa z jakékoliv pozice udělá náš závod velmi obtížným. Ale nic není nemožné, závod je dlouhý. Máme navíc hned dvě DRS zóny, takže předjíždění bude možné. Musíme počkat do zítřka a zjistit, jak rychlí jsme," řekl Lewis Hamilton.

Navíc podle názoru Lewise je velmi těžké jet za nějakým autem v průběhu druhé půlky okruhu na indické trati. Ztrátu, kterou by běžně nabral, by však mělo pomoci eliminovat DRS.

"Myslím, že na okruhu je celkem dobrá příležitost pro předjetí auta před Vámi. Je to trať vyžadující vysoký stupeň přítlaku, což obvykle znamená složitější následování jiného vozu. Jenže díky DRS by mohla být situace lepší. Gumy se mi zdají být fajn. Já sem toho na nich při jízdách na dlouhé vzdálenosti moc nenajel, ale Jenson ano, a zdál se být spokojený. Myslím, že s nimi nebude problém," zakončil Brit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy