Williams očekává zajímavý závod

Montoya, Juan Pablo | foto: BMW WilliamsF1 Team

Neznámý okruh, horké počasí, písečné bouře, dobré zázemí - to je závodiště v Bahrajnu.

Šéfinženýr BMW Sam Michael odhaduje co může přinést Velká cena Bahrajnu: "První Velká cena Bahrajnu přináší mnoho výzev, kterým budeme muset čelit a které z minulosti neznáme. Nejdůležitější je, že celý okruh je obklopen hrubým pískem, který může způsobit mnoho mechanických problémů. Doufejme, že nepřijde písečná bouře, která by nám rozhodně poničila lak na autech."

"Trať je celkem klikatá s pomalými zatáčkami, ale jsou tam tři delší rovinky, které nabízejí možnosti k předjíždění," pokračuje Michael. "Jak se dívám na první zatáčku, start by mohl být zajímavý."

Williams od minulého závodu v Malajsii testoval a před měsícem testoval i v Bahrajnu. "Udělali jsme nějaká zlepšení na vozech. V Malajsii jsme byli konkurenceschpní, i když ne dost na vítězství. Michelin přiveze dva typy pneumatik. Na neznámé trati bude výběr pneu složitý."

"Mohli bychom také vidět jiné strategie, než na tři zastávky, jak ukázaly poslední závody. Nevíme totiž kolik času ztratíme v pit-lane a jak moc se budou opotřebovávat pneumatiky," vysvětluje Sam Michael.

Foto: BMW Williams F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy