Tilke: F1 by se měla jezdit na všech kontinentech

Tilke, Hermann | foto: Volkswagen Motorsport

Z pohledu Hermana Tilkeho je expanze F1 na nové trhy jako je Indie logickým krokem. Přivítal by také závod v Africe.

O víkendu nás čeká historicky první závod F1 v Indii. Jako většina nedávno zavedených tratí, nese i tato rukopis Hermana Tilkeho, respektive jeho firmy. Ještě do nedávna panovaly poměrně velké obavy, jestli se všechny práce na Buddh International Circuit v Noidě stihnou. 5,14 km dlouhý okruh, který se bude jezdit po směru hodinových ručiček, byl teprve nedávno oficiálně otevřen.

Pro Tilkeho je vstup F1 do Indie logickým krokem při rozšiřování se na nové trhy. "Hlavní bod F1 v Evropě stále zůstává. To, že F1 jde na nové trhy, je díky sponzorům," říká architekt, který stojí za osmi tratěmi aktuálního kalendáře.

"Zúčastněné firmy se chtějí dostat na nové trhy," říká Herman a odkazuje na svého "kamaráda", Bernieho Ecclestona: "Tento vývoj je velmi dobře posouzen. Indie je rozmanitá země, která má hodně fandů a velký potenciál." Podle Tilkeho je tedy logické jezdit také zde.

Kdyby bylo podle něj, tak by F1 v budoucnu byla také v Africe: "Jedná se mistrovství světa, takže by se mělo jezdit na každém kontinentu." Nicméně žádné konkrétní plány zatím nejsou: "Kdy by to mělo být, to nemůžu říci. To rozhodují jiní lidé. Jsou to také politická rozhodnutí."

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy