Sen Ecclestonea se stává realitou: F1 pojede v New Yorku

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Tisková konference k této události by měla proběhnout již v úterý. Formule 1 by se němela od roku 2013 jezdit jen v Austinu, ale také v blízkosti New Yorku.

Již roky to byl sen Bernieho Ecclestona, nicméně teď to vypadá, že by se jeho sen mohl splnit. Podle shodných zpráv z tiskových agentur Reuters a Associated Press byla již podepsána smlouva na druhou velkou cenu v USA. Co více, mělo by se jet s kulisou newyorkských mrakodrapů v pozadí!

V úterý by měl být celý projekt prezentován na tiskové konferenci, jak potvrdil Felix Roque, starosta Západního New Yorku, pro Reuters. Od velké ceny se všeobecně očekává "enormní hospodářský boom pro celý region," říká Roque a dodává: "Zatímco se ostatní politici jen radí o tom, jak získat nová pracovní místa, náš guvernér se do toho dal a něco pro to udělal."

Formule 1 je "královnou motorsportu," jak starosta přiznává. Trať, která by měla být vedena Weehawkenem a Západním New Yorkem, už má být hotova. Měla by vést po čtyřproudové silnici kolem řeky Hudson tak, aby v pozadí byly vidět mrakodrapy New Yorku. Podle prvních výpovědí lidí stojících za tímto projektem by trať měla místy připomínat Monte Carlo.

Doposud poslední Velká cena USA se jela v roce 2007 na okruhu v Indianopolis. Na příští rok je potvrzen závod v Austinu (v Texasu), New York by se do kalendáře měl zařadit nejdříve pro rok 2013. Vzhledem k blízkosti ke kanadským hranicím, by se závod mohl jet v létě ve dvojici s Montrealem. V Austinu by se v roce 2012 mělo závodit až 18. listopadu, měl by tedy představovat předposlední podnik kalendáře.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy