Force India míří vysoko: k čemu hodlá využít peníze od Sahary?

Force India | foto: Sahara Force India

McLaren, Ferrari, Red Bull a Mercedes - to jsou soupeři, s nimiž chce začít Force India bojovat na dráze. Peníze, které nedávno získala od svého nového majoritního sponzora - indické skupiny Sahara - plánuje využít pro vylepšení své druhé továrně v Brackley v Anglii a postoupit tak do vyšší "hmotnostní" kategorie.

Sahara odkoupila od Michiela Mola 35 % akcií závodního týmu a od Vijaye Mallyi 7,5 %. Znamená to, že nyní vlastní podíl ve výši 42,5 %, stejně jako Mallya. Zbylých 15 % zůstává v držení Mola. Jak hodlá tým naložit se získanými financemi?

"Investice, kterou činí Sahara, nám umožní vylepšit infrastrukturu. Máme talentované kluky, kteří například pracují s aerodynamickým tunelem, jenž nemá takové schopnosti, jako mají u ostatních týmů," vysvětluje Mallyův zástupce Bob Fernley pro Autosport.

"Potřebujeme jim dát nástroje. Pokud chceme bojovat s McLarenem, Ferrari, Red Bullem a Mercedesem, musíme to udělat. Jedná se o další krok. Nebude to hned, ale můžeme na tom tvrdě pracovat. Již jsme dokázali, že můžeme boxovat i ve vyšší kategorii, než do které patříme. Umožní nám to rychleji vyvíjet," dodává Fernley.


Pomůže nový sponzor Force Indii proniknout mezi top týmy? (foto: Sahara Force India)

Force India práce na zlepšování své výkonnosti zahájila již před vstupem Sahary - zprovoznila například špičkový simulátor postavený na technologii McLarenu. Mallya souhlasil s nákladným vylepšováním, procesy však nyní budou moci být díky novému sponzorovi urychleny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy