Webber o svém závodu v Koreji a o tom, proč nedokázal předjet Hamiltona

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Mark Webber svůj dnešní sloupek pro BBC věnoval především tragicky zesnulému Danovi Wheldonovi. Na závěr připojil také několik svých postřehů z Velké ceny Koreje, kde svedl dlouhý, leč neúspěšný souboj s McLarenem Lewise Hamiltona.

Velká cena Koreje byla víkendem, kdy jsme s mým týmem Red Bull Racing oslavovali. Poté, co Sebastian Vettel závod vyhrál a já jsem dojel třetí, jsme získali Pohár konstruktérů.

Předtím jsme o tom moc nemluvili, protože jsme si mysleli, že se nám to vzhledem k rychlosti McLarenu ještě nepodaří. Ale, jak už tomu bývá, nikdy nevíte, jak bude vypadat závod.

Já jsem byl na tvrdší sadě v mém druhém stintu v dobré pozici, hned za McLarenem Lewise Hamiltona. Pokud by to bývalo klaplo, měl jsem se před něj dostat tím, že bych na dráze vydržel déle před svou druhou zastávkou. V tom případě bych měl šanci stíhat Seba.

Tým ale moc chtěl, abych stavěl v kole, ve kterém jsem stavěl. Říkali, že chtěli využít mou rychlost na nových pneumatikách, abych obvyklým způsobem přeskočil Lewise - tím, že bych přezul pneumatiky před ním. Jenže to dopadlo tak, že jsem do boxů jel ve stejném kole jako Lewis.


Mark Webber v Koreji (foto: Red Bull Racing)

Když do nich najíždíte za svým soupeřem, je to pro pilota jedním z nejvíce zničujících pocitů. Znamenalo to, že jsme za nim zůstávali zaseknutí a bylo jej velmi obtížné předjet. I když jsem byl v posledním sektoru kola mnohem rychlejší, on měl lepší akceleraci z první zatáčky než já.

Vedlo to k tomu, že jsem byl před zatáčkou číslo tři na konci dlouhé rovinky i s využitím DRS zařízení určeného pro předjíždění příliš daleko za ním.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy