Vettel: Vůz z roku 2011 byl méně dominantní než z roku 2010

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

I když se Vettelovi podařilo vyhrát titul 4 závody před koncem šampionátu, tak si myslí, že byl letošní Red Bull v určitých případech méně dominantní než vůz z loňského roku.

Vloni Seb vyhrál titul až v napínavém finále sezony, zatímco letošní boj o titul vypadal v některých okamžicích jako dávno rozhodnutý. Vettel získal 12 pole position z 15 možných (kolega Webber získal zbývající 3) a vyhrál 9 závodů. Přesto nebyl letošní rok podle Němce snadným.

"Myslím, že je pro lidi velmi jednoduché udělat si mylný závěr, že byla naše sezona jednoduchá. Věci, jako tato, se ale dějí kvůli určitému důvodu. A proto si myslím, že to pro nás nebyla lehká sezona. Měli jsme velmi, velmi dobré auto, to je bez debaty. Ale jak už jsem párkrát řekl, máme ještě silnější tým. Myslím si ale, že letošní auto bylo méně dominantní než to loňské," říká mistr světa F1 roku 2010 a 2011.

"Vloni byla spousta závodů, ve kterých by jsme buďto měli smůlu a nebo udělali hloupé chyby. Udělali jsme chyby, které nás v konečném účtování stály hodně bodů. Šampionát není jen jeden závod, ale je to více závodu, které se musí dát dohromady. A přesně tohle je to, co nás odlišuje od loňska. Pochopitelně, pokud se Vám povede start do sezony a dostanete se do dobré pohody, kterou se Vám daří si držet, tak je to o hodně jednodušší. Může začít myslet i dopředu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy