Formule Nippon skoro stejně rychlá jako F1

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

S Formulí Nippon skoro stejně rychle jako s F1. V Japonsku by čas jezdce této série, Andreho Lotterera, stačil na 19. místo v 1. tréninku F1.

Nejlepší čas dnešního dopoledního tréninku japonské Formule Nippon byl jen o dvě sekundy pomalejší než nejlepší čas Sebastiena Vettela z loňského tréninku. Jen tak mimochodem, dnes v trénincích byla čtyři auta mimo 107 % limit.

Jezdci se museli dostat přes čas 1:40,188 min, což pro Andreho Lotterera nebyl žádný problém, i když na dosažení tohoto času neměl Němec monopost F1, ale jen Formuli Nippon. "Kdybych se se svým vozem zúčastnil prvního tréninku F1, tak bych teoreticky byl devatenáctý," říká Lotterer na Twitteru. Byl by tedy před pilotem Lotusu, Jarnem Trullim.

Devětadvacetiletý jezdec, který letos s Audi triumfoval v Le Mans a v roce 2002 byl testovačem týmu Jaguar, vedl dnešní výsledkovou tabulku před Kazukim Nakajimou. Jen dodejme, že z Formule Nippon do F1 již přišli jezdci jako Ralf Schumacher, Heinz-Harald Frentzen, Eddie Irvine, Pedro de la Rosa a Mika Salo. Loterer by se přes ní rád vrátil do formulí v Evropě, sám však jistě tuší, že tato kapitola jeho kariéry už je uzavřená.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy