Mallya: Force India není na prodej

Mallya, Vijay | foto: Sahara Force India

Vlastník a šéf týmu Vijay Mallya byl nemile překvapen, když se dozvěděl, že se chce zbavit svého týmu Force India. Rezolutně odmítá, že by o této možnosti uvažoval. Blížící se Velké cena Indie, která se pojede 30.října, si nejspíše začíná vybírat svou daň.

„Nepřipadá v úvahu zbavit se Force India“, uvedl šéf týmu Vijay Mallya pro Reuters. „S příchodem Indie do formulového světa mám další důvod zajistit zlepšení výkonnosti týmu.“

Na stránkách týmu se pak vyjádřil k nedávným spekulacím. „Byl jsem v šoku, když jsem se z médii dozvěděl, že prodávám tým Force India. Je to zcela nepravdivé a není to ani nijak podložené.

Jsem pyšný na to, že se mi povedlo postavit na startovní rošt indický tým a na tvrdou práci při významném zlepšení výkonnosti. Nyní je Indie konečně součástí kalendáře Formule 1 a mým závazkem je učinit Force India ještě silnější. Budu i nadále pracovat jako šéf týmu a nemám v plánu vycouvat.“

Giancarlo Fisichella a jeho tehdejší šéf Vijay Mallya po kvalifikaci na Velkou cenu Belgie 2009

Vijay Mallya koupil část týmu Spyker F1 v roce 2007 a přejmenoval ho na Force India Formula One Team. Od té doby si tento spíše menší tým drží v celku dobré vzrůstající tempo a v aktuálním pořadí šampionátu je na šestém místě, přičemž si může dělat reálný zálusk na páté místo, na kterém se prozatím nachází Renault.

Největším úspěchem Force India je  zisk pole position ve Velké ceně Belgie 2009 a následné druhé místo v nedělním závodu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy