McLaren o roli Sama Michaela: Čeká jej velká změna

Williams | foto: Williams F1 Team

Sam Michael se v Singapuru rozloučil se svým bývalým zaměstnavatelem Williamsem, u něhož působil jako technický ředitel. Od jara roku 2012 má působit u McLarenu v roli sportovního ředitele. Co vše bude mít na starosti?

Michael nyní nesmí podle smlouvy až do konce roku 2011 u žádného z konkurenčních týmů pracovat. McLaren však doufá, že se s Williamsem domluví, aby u nich mohl nastoupit během jednoho měsíce, což by mu umožnilo nezávisle vyhodnotit práci týmu zkušeným odborníkem při závodních víkendech a případně navrhnout, co by mohl tým z Wokingu ve svých procesech zlepšit. To by mohlo být s přihlédnutím k chybám, kterých se letos McLaren dopustil, cennou pomocí.

Michael se v této pozici u nového zaměstnavatele zbaví veškerých zodpovědností za vývoj vozu. Jakožto sportovní ředitel bude plnit klíčovou organizační roli a na boxové zídce se rázem stane vůdčí osobností pro určování strategie a způsobu, jakým budou vozy během závodního víkendu nasazovány.

Šéf McLarenu Martin Whitmarsh vysvětluje pozici Sama Michaela pro Autosport takto: "Jeho role se nebude týkat návrhu a konstrukce vozů, pod palcem však bude mít všechno ostatní. To, jak fungujeme jako tým v poli, bude jeho odpovědností. "Jedná se o změnu v jeho kariéře. Ve Williamsu se staral o technickou stránku a my jsme mu učinili nabídku, podle které je zřejmě jeho silnou stránkou práce v poli se závodním týmem."


Sam Michael bude příští rok hrát na boxové zídce McLarenu klíčovou roli
(foto: Vodafone McLaren Mercedes)

Michael po Velké ceně Singapuru tráví čas ve své rodné Austrálii a pevně doufá, že mu Williams umožní nastoupit k McLarenu dříve, než má ve smlouvě. Ta neumožňuje, aby k tomu došlo dříve, než v březnu 2012.

Bývalý technický ředitel Williamsu Michael k tomu dodává: "Role, kterou tam [u McLarenu] budu zastávat, je dost vzrušující a už se nemůžu dočkat, až tam nastoupím. Jsem součástí vyššího vedení, takže se budu starat o celkovou výkonnost týmu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy