Schumacher byl po závodě napomenut, Lotus i Renault pokutováni

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

Michael Schumacher byl napomenut za svou nehodu se Sergiem Pérezem během Velké ceny Singapuru. Tým Lotus prozměnu odléta s pokutou za chybu v boxech, Renault za chybnou instrukci pilotovi.

Pilot Mercedesu najel ve 28. kole zezadu do Péreze, což ho katapultovalo do vzduchu. Zastavila ho až bariéra a na trať musel safety-car. Mexičan sice v závodě pokračoval, ale kvůli defektu pneumatiky musel zamířit do boxů.

Schumacher se sice hájil, že se jednalo o nedorozumění mezi ním a Pérezem, komisaři ho přesto napomenuli.

"Myslím si, že Michael byl příliš velkým optimistou při svém pokusu. Je škoda, že jsem nakonec přišel o místo při boji s Felipem [Massou], ale pneumatiky byly hotové a nemohl jsem se bránit," uvedl Pérez.

FIA také udělila pokutu ve výši 10 000 Eur týmu Lotus za nebezpečné vypuštění Heikkiho Kovalainena do cesty lídrovi závodu Sebastianovi Vettelovi během poslední série zastávek.


Singapurskou mizérii Renault završil chybnou instrukcí předanou rádiem Sennovi
(foto: Lotus Renault GP)

S pokutou ve výši 7 500 Eur odlétá i Renault za chybnou instrukci, kterou předal Buronovi Sennovi při restartu závodu. Sdělili mu, že bojuje se Sergiem Pérezem před sebou, ten měl přitom jedno kolo náskok. Senna se pokusil Sauber předjet, což skončilo kolizí.

V prohlášení FIA k tomu stojí: "Tým pochybil při informování pilota o jeho správné závodní pozici, což vedlo k vyhnutelné kolizi s vozem č. 17 Sergia Péreze."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy