Renault má s novinkami problémy, vrací se k původní konfiguraci

Petrov, Vitalij | foto: Lotus F1 Team

Renault nestihl do Singapuru doručit původně avizované zcela nové přední křídlo. Ve včerejších trénincích měl problémy s přehříváním uvnitř nových bočnic a kapotáže motory, proto se musel nasadit starší díly.

Vitalij Petrov měl včera v úvodních trénincích vyzkoušet nový užší zadní kryt motoru a bočnice, kvůli problémům s chladičem byl ale tým nucen sáhnout ke změně plánu a nasadit původní specifikaci, aby neztrácel cenný čas na dráze.

Doufá, že novinky budou řádně fungovat během dalšího závodního víkendu v Japonsku, kam by mělo konečně dorazit i nové přední křídlo.

"Přišli jsme o první trénink, protože jsme se rozhodli problém řešit rychlou výměnou, abychom stihli ten druhý. Nemůžeme si dovolit riskovat jejich nasazení zítra, protože na to není čas," popisuje Petrov, jenž v prvním tréninku ujel pouze 8 kol.

"Když na tomto okruhu přijdete o první trénink, je to celkem katastrofa, protože ježděním a učením se tady hodně získáváte, takže si myslím, že zde nebudeme super rychlí, v Suzuce však ano. Ale nikdy nevíte," dodává Rus.


Renault se včera musel vrátit ke starším dílům, novinky vozu nesvědčily (foto: Lotus Renault GP)

Šéf týmu Eric Boullier se přesto snažil být optimistický: "Nebyly to samotné novinky, které by nefungovaly, spíše něco nebylo v pořádku z mechanického hlediska uvnitř a protože samozřejmě nemůžete testovat, nemohli jsme si dovolit riskovat vynechání druhého tréninku. Proto jsme se rozhodli vrátit se ke standardnímu balíku. Samozřejmě na tom ale budeme pracovat a pokusíme se je dostat znovu na auto v Suzuce."

Novinky měly týmu přinést pár desetin, Boullier si uvědomuje, že to v Singapuru nepomůže zlepšit jejich už tak dost nízké vyhlídky: "Víme, že se na pomalých okruzích hodně trápíme, takže si uvědomujeme, že se budeme trápit i zde. James [Allison] na to všechny upozorňoval. Víme, že to v Japonsku a v Koreji bude lepší."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy