Barrichello chválí Sama Michaela: McLaren udělal dobře, bude pro ně velkým přínosem

Williams | foto: Williams F1 Team

Rubens Barrichello považuje rozhodnutí McLarenu získat do svého týmu technického ředitele Williamsu Sama Michaela za dobrý krok.

Michaela jmenoval McLaren před dvěma týdny do pozice sportovního ředitele pro rok 2012. Bude mít na starosti nejen rozhodování na závodní dráze, ale také bude pomáhat s vývojem vozu. Schopnosti technického ředitele Williamsu jsou však po neuspokojivých výsledcích některými odborníky zpochybňovány.

Nicméně Barrichello se Michaela zastává: "McLaren tím může mnoho získat. Mám radost za něj. Je velmi soutěživým chlapíkem. Podle mě byl ve Williamsu přetěžován. Bylo pro něj těžké se usmívat, protože dělal až příliš mnoho věcí."

"Je velmi schopný v čemkoliv, na co se zaměří. McLarenu bude jenom ke prospěchu, když mu usnadní práci. Bude mít nějaký čas si odpočinout a vychladnout [než nastoupí k McLarenu] a jsem si jistý, že se mu tam bude velmi dobře dařit," dodává Brazilec pro Autosport.


Michael při prezentaci letošního, ne příliš úspěšného, vozu Williams FW33 (foto: AT&T Williams)

Michaela čeká v Singapuru poslední velká cena v barvách Williamsu. O víkendu bude zaučovat Marka Gillana, který bude mít na starosti činnosti na dráze. Roli technického ředitele Williamsu přebírá Mike Coughlan.

Pracovní zátěž ale tým rozloží rovnoměrněji. Barrichello na dotaz, zda se stejný problém neobjeví znovu, totiž odpověděl: "Ne. Rozdělili to lépe."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy