Alonso: Dám vše do toho, abych v Singapuru vyhrál i potřetí

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso doufá, že se mu letos podaří vyhrát svou třetí Velkou cenu Singapuru, kde se závodí od roku 2008. Jediné vítězství mu zde těsně uniklo v roce 2009.

Pilot Ferrari je veleúspěšný na klikatém městském okruhu podobném Monaku či Valencii, kde dojel v tomto roce za Sebastianem Vettelem druhý. Věří ve své čtvrté pódium v řadě a byl by rád, kdyby z toho byla opět příčka nejvyšší.

"Vždy se mi ve třech předchozích závodech podařilo dostat se na pódium a mým cílem je, abych na něm stanul i počtvrté. Třetí vítězství, které bych přidal k tomu prvnímu z roku 2008 a poslednímu z minulého roku, by bylo fantastické, ale vím, že to bude velmi těžké," uznává Alonso.

Španělovi a jeho Ferrari městské okruhy vyhovují: "V Monaku jsme rozhodně byli vítězství velmi blízko - nebýt červených vlajek na konci, tak si myslím, že bych měl výbornou příležitost Sebastiana [na pneumatikách v horším stavu] předjet. Na druhou stranu nemůžete zaručit, že se věci budou vyvíjet vždy stejně."


Fernando Alonso loni v Singapuru vyhrál - podaří se mu to i letos?
(foto: Scuderia Ferrari)

"Jisté je, že do toho dáme vše. Myslím si, že máme šanci, pokud se nám podaří dostat to nejlepší ze všech - z pneumatik, nastavení, motoru, týmové práce - všechno musí být 100%.

Doufáme, že zopakujeme loňský víkend a získáme pro Vzpínajícího se koně a všechny naše fanoušky další vítězství. To je naším cílem, který přetrvá i pro všechny další závody," dodává Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy