Hamilton: Rychlejší piloti více riskují

McLaren | foto: McLaren

Lewis Hamilton brání svůj jezdecký styl: ti nejrychlejší piloti podle něj také o něco více riskují.

Hamilton se kvůli některým svým manévrům dostal pod palbu kritiky, svůj styl měnit nehodlá. Bude se však maximálně snažit o to, aby se vyhnul problémům.

Bývalý německý pilot Hans Stuck, jehož největším úspěchem byla třetí příčka, o Hamiltonovi řekl, že by se měl léčit. Když novináři požádali pilota McLarenu o reakci na tento výrok, uvedl: "Já? Jak si on vedl ve Formuli 1?" "Moc dobře ne," zazněla odpověď. "Přesně. To hovoří za vše," cituje Hamiltona The Independent. "Podle mě o něco více riskování v některých ohledech odděluje rychlejší piloty od rychlých."

"Obecně mají starší piloti někdy rodiny a kvůli některým věcem ztrácejí. David Coulthard mi řekl, když měl dítě: 'Nechtěl jsem o nic víc riskovat, protože  jsem si chtěl být jistý, že tady budu i druhý den, abych mohl vidět své dítě,'" pokračuje Brit.

"Stále jsem mladý a ještě nejsem v té pozici ani nedokážu říci, zda nebo kdy budu mít rodinu. Je to ještě na dlouho. Podle mě kdysi jezdci více riskovali, jejich životy byly vystaveny většímu riziku. Moc rád bych v té době závodil.

Nevím proč, ale vždy jsem byl takový, více jsem riskoval. Ne v tom, že bych ohrožoval druhé, ale v tom, že jsem zkrátka chtěl podstupovat o něco více [rizika]," dodává Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy