Lotus míří do Singapuru s novou podlahou a difuzorem

Lotus | foto: Caterham F1 Team

Technický ředitel Lotusu Mike Gascoyne prozradil, že nové díly pro Singapur vypadají slibně. Na monopostu T128 se objeví upravená podlaha a difuzor.

"Pojedeme s balíkem pro maximální přítlak a s většími předními brzdovými kanálky, abychom se vypořádali s požadavky na chlazení brzd," popisuje úpravy Gascoyne.

Čísla z aerodynamického tunelu týkající se upravené podlahy vypadají dost slibně, takže uvidíme, kolik toho získáme na dráze," pokračuje. Tým od nových dílů očekává zrychlení kolem půl sekundy na kolo.

"Povrch dráhy bývá v pátek, kdy poprvé vyjedeme, obvykle hodně 'zelený,' ale během víkendu se rychle vyvíjí a v neděli jsou již úrovně přilnavosti podstatně lepší. Pirelli veze do Singapuru měkkou a superměkkou směs. Bude zajímavé sledovat, jak si týmy poradí s opotřebením obou, obzvlášť v kvalifikaci a v samotném závodě," dodává technický ředitel Lotusu.


Jarno Trulli v Monze (foto: Team Lotus)

Tony Fernandes před víkendovou velkou cenou říká: "Jednou z nejvíce potěšitelných věcí v několika posledních závodech pro mě bylo pozorovat zlepšení v garáži a na boxové zídce, díky tomu jsme měli rychlejší zastávky, na vozech jsme mezi tréninky rychleji a efektivněji pracovali a ve správný čas jsme učinili správná rozhodnutí."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy