Karthikeyan pojede Velkou cenu Indie ve voze HRT

HRT | foto: HRT F1 Team

Ind Narain Karthikeyan se při letošní premiérové Velké ceně Indie vrátí za volant vozu HRT. V rámci příprav na tento závod se projede už během pátečního tréninku v Singapuru.

"Samozřejmě je to skvělý pocit, vědět, že opět pojedu Velkou cenu. Navíc, bude to můj domácí závod. Tým mě už po VC Evropy ujistil, že v Indii pojedu," tvrdí 34-letý Karthikeyan.

Ten se letos vrátil do Formule 1 poprvé od roku 2005, kdy závodil za dnes již neexistující stáj Jordan. Od Velké ceny Británie ho však stáj HRT nahradila Danielem Ricciardem. Od té doby se svezl pouze během pátečního tréninku na červencovou Velkou cenu Německa na Nürburgringu.

Přesto se však očekávalo, že se do kokpitu vrátí 30. října při první Velké ceně Indie. Vůz si ale vyzkouší již příští pátek, v rámci tréninku na VC Singapuru.

Šéf stáje HRT Colin Kolles se k celé věci vyjádřil takto: "Je skvělé mít Naraina zpět. Je to nepochybně ten nejlepší závodní pilot v tomto regionu, a navíc je i velmi talentovaný. Během závodů, které letos odjel, se dokázal hodně zlepšit."

Rozhodně však nelze opomenout ani fakt, že za Karthikeyanem stojí velmi silný sponzor, indická společnost Tata Group. Zbývá tak pouze jedna otázka - kterého z jezdců HRT Karthikeyan v Indii nahradí? Bude to zkušený Vitantonio Liuzzi, nebo mladý Daniel Ricciardo?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy