Alguersuariho naštvalo prodloužení smlouvy Red Bullu s Webberem

Alguersuari, Jaime | foto: Scuderia Toro Rosso

Jaime Alguersuari z rozhodnutí Red Bullu, který prodloužil smlouvu s Markem Webberem, vůbec nemá radost. V rozhovoru pro španělské rádio Cadena SER dokonce přiznal, že ho tento krok rakouské stáje naštval.

Ta s Australanem prodloužila o rok smlouvu, takže bude po boku Sebastiana Vettela nastupovat i v roce 2012. Na jeho místo si ale dělal zálusk Alguersuari.

Ten nyní se svým kolegou Sébastienem Buemim bojuje o to, kdo se udrží na pozici závodního pilota. Jeden z nich má být po sezóně údajně nahrazen Danielem Ricciardem, kterému Red Bull zaplatil místo u HRT, aby sbíral zkušenosti.

Na dotaz rádia, zda ho naštvalo prodloužení smlouvy Red Bullu s Webberem, Alguersuari odpověděl: "Absolutně. Chci působit u týmu, kde můžu vyhrávat závody. Jsem velmi spokojený u Toro Rosso a jsem rád, že můžu závodit ve věku 19 let ve Formuli 1, ale chci vyhrávat závody."

Na závěr si španělský mladík neodpustil narážku na Webbera: "Pokud bych já neustále zaostával o půl sekundy za svým týmovým kolegou, už bych byl venku."


Alguersuari si dojel v Monze pro nejlepší výsledek ve své kariéře - za 7. místo bral šest bodů
(foto: Scuderia Toro Rosso)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy