Red Bull prodlužuje smlouvu: S motory Renault až do roku 2017

Renault | foto: Renault Sport F1

Red Bull dnes oznámil prodloužení partnerství s Renaultem o pět let, vstoupí s ním tedy do nové turboéry. Jeho motory bude odebírat až do roku 2017.

Úspěšné partnerství Red Bull s Renaultem se zrodilo v roce 2007, jejich smlouva měla vypršet příští rok. Dnes oba potvrdili, že se dohodli na pokračování technické spolupráce, která se krom odběru motorů bude týkat také KERSu.

Red Bull tak do revoluční sezóny 2014, v níž začnou platit nová pravidla týkající se pohonných jednotek, vstoupí s vyvíjeným 1,6l V6 turbomotorem současného dodavatele.

Šéf závodní stáje Red Bull Christian Horner oznámil: "Jsme samozřejmě vzrušeni tím, že můžeme oznámit podstatné rozšíření naší smlouvy s aliancí Renault-Nissan, s nimiž se z úzkého vztahu těšíme již od roku 2007. Renault Sport F1 byl ve spolupráci vždy otevřený, což přispělo k pokračujícímu úspěchu partnerství Red Bull Racing - Renault."


Osmiválec Renaultu RS27 (foto: Renault Sport F1)

Obchodní ředitel Renault Sport F1 Jean-Francois Caubet dodal: "Šestiválcové motory, jež budou představeny v roce 2014, představují veliký závazek a takové informace, zdroje a znalosti, jaké má Red Bull, Renaultu Sport F1 ve Viry-Chatillon spedifikovat, navrhnout a vyvinout od počátku  platnosti nových pravidel konkurenceschopnou jednotku a optimalizovat její strukturální integraci do vozu.

Tato velká pdopora bude samozřejmě výhodou i pro naše další partnery, kteří budou přímo těžit z odborných schopností společností Red Bull Racing a Renault Sport F1."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy